Dé stap naar beter bewegen.

Last van uw scheve grote teen/Hallux Valgus of stijve grote teen/Hallux Rigidus? Pijnlijke jicht, artrose of artritis in uw grote teen?

Hallux Valgus (scheve grote teen)of Hallux Limitus (stijve grote teen)?

Heeft u pijnlijke jicht, artrose of artritis in uw grote teen? Kom hier meer te weten over de oorzaak, symptomen en mogelijke therapie van uw klacht.

Een  Hallux Valgus of scheve grote teen  komt 9 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Bij 60% van de mensen met een scheve grote teen komt dit vaker binnen de familie voor. Een scheve grote teen ontstaat geleidelijk.

Jicht komt voor bij mannen boven de dertig jaar en bij vrouwen boven de vijftig jaar (na de menopauze). De grote teen is voor jicht een voorkeursplek. Jicht komt met heftige terugkerende aanvallen.

Artrose van de grote teen ontstaat geleidelijk of plotseling na trauma. Komt veel voor bij ouderen.

De grote teen is een voorkeurslocatie van artritis  Komt vaak bij hypermobiele voeten voor en bij mensen met een scheve grote teen.

Een hallux limitus of stijve grote teen kan veroorzaakt worden door artrose of een verkeerde manier van afwikkeling. Een stijve grote teen ontstaat vaak geleidelijk en bestaat uit vier verschillende stadia.(zie hiervoor nieuwsartikel).

Deze klachtenwijzer helpt snel de oorzaken, symptomen en therapie te vinden van uw scheve grote teen, artritis/artrose of jicht in uw grote teen. Het zoeken van de pijnklacht in de klachtenwijzer gaat via anatomische plaatjes van het menselijk lichaam. In het anatomische plaatje van de tenen ziet u verschillende genummerde punten waar klachten zich bevinden.  Als u vervolgens klikt op de klacht die correspondeert met het nummer in het plaatje, komt u meer te weten over oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden van uw pijnklacht(en).