Dé stap naar beter bewegen.

Actief blijven als oudere, senior

VoetFlex podotherapie helpt u als oudere, senior actief en mobiel te blijven. Dit bereikt VoetFlex door de unieke combinatie van manuele therapie en zolen. Hierdoor verbetert uw stabiliteit met lopen of sporten.

Ouder worden zonder je oud te voelen kan door het voorkomen van functiebeperkingen om de zelfredzaamheid te behouden. Deze kan snel achteruit gaan als het lopen minder goed gaat door bijvoorbeeld stabiliteitsverlies. De podotherapeut van VoetFlex kan een positieve rol spelen bij het behouden en verbeteren van de mobiliteit van ouderen.

Valpreventie
Stabiel blijven lopen is een voorwaarde om niet te vallen. De podotherapeut van VoeFlex podotherapie kijkt naar de oorzaken van verkeerd en instabiel lopen. Hij zorgt ervoor dat uw stabiliteit bij het lopen behouden wordt of verbetert door gebruik te maken van manuele therapie. Daarnaast kunnen podotherapeutische zolen en stevig schoeisel deze stabiliteit versterken en ondersteunen.

Hallux Valgus - scheefstand van de grote teen
Hallux Valgus komt veel voor bij ouderen(meer bij vrouwen dan bij mannen). Ook ontstaat er altijd een knobbel aan de binnenkant van het grote teengewricht door extra botvorming. In 99% van de gevallen van Hallux Valgus is deze geërfd. Toch krijgt niet iedereen met deze erfelijke factor een Hallux Valgus. Als gevolg van een blokkade in de enkel of voet, gaat deze meer naar binnen zakken tijdens het staan en lopen en is de voet zijn stabiliteit kwijt. Hierdoor wordt er aan een kant van de grote teen harder getrokken dan aan de andere kant met als gevolg een Hallux Valgus.

Wat doet VoetFlex podotherapie aan een Hallux Valgus?
Behalve een correctie van de voet in stand door middel van een op maat gemaakte zool, zoekt de podotherapeut van VoetFlex naar de oorzaak van de instabiele voet(en). De oorzaak is vaak een blokkade in voet en/of enkel. Manuele therapie kan deze blokkade wegnemen. Soms is de stand van de grote teen te extreem om dit met manuele therapie weg te nemen. De podotherapeut kan dan in overleg met de orthopedische chirurg naar andere oplossingen zoeken die positie van de voet en de grote teen herstellen.

In alle bovengenoemde voorbeelden versterkt podotherapie bij ouderen de zelfredzaamheid en daarmee de kwaliteit van leven.

Wacht niet te lang en neem vandaag nog contact op.

Maak hier een afspraak

 

podotherapie bij ouderen