Dé stap naar beter bewegen.

Podotherapie bij sporters en wandelaars, kinderen, ouderen of werkers

Podotherapie bij sporters en wandelaars, kinderen, ouderen of werkers

  • Last van sportblessures bij hardlopen of wandelen?
  • Uw kind heeft hielpijn bij het sporten of groeipijn?
  • Bent u als oudere actief en/of sportief?
  • Wilt u onbelemmerd plezierig kunnen werken?

VoetFlex podotherapie biedt voor bovengenoemde doelgroepen een passende aanpak.

Kinderen

Als uw kind klaagt over vermoeidheid in zijn of haar voeten of pijn tijdens het lopen en regelmatig struikelt is podotherapie belangrijk. Een kindervoet maakt een snelle ontwikkeling door. Kleine kinderen hebben vaak platvoeten. Rond de leeftijd van 6-8 jaar komen benen en de voeten recht te staan. Rond deze leeftijd ontwikkelen de platvoeten zich ook tot een normale voetboog.

Ouderen

Ouder worden zonder je oud te voelen kan door het voorkomen van functiebeperkingen en het versterken van eigen mogelijkheden om de zelfredzaamheid te behouden. Deze zelfredzaamheid kan snel achteruit gaan als het lopen minder goed gaat. De podotherapeut van VoetFlex kan een positieve rol spelen bij het behouden en verbeteren van de mobiliteit van ouderen.

Op de werkplek

Pijn in de voeten, maar ook knieklachten, heupklachten of pijn in de onderrug, kunnen uw werk nadelig beïnvloeden. Het kan zelfs er voor zorgen dat u uw dagelijkse werk niet meer kunt uitoefenen. Samen met u zoekt de podotherapeut van VoetFlex naar een op uw werksituatie afgestemde oplossing voor uw klacht(en). Zo kunt u weer snel pijnvrij aan de slag.

Sporters en wandelaars

De VoetFlex podotherapeut kijkt naar het lichaam als geheel. Gezocht wordt naar de oorzaak van de klacht. Een voet is onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade in deze bewegingsketen kan op een andere plek in het lichaam klachten geven. Zo kan een voet met overpronatie, ook wel platvoet genoemd, tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van pijn in de knie. De podotherapeut van VoetFlex bekijkt dus de hele bewegingsketen. Daarbij zoekt hij naar de oorzaak van het probleem. Door een juiste behandeling bent u snel weer pijnvrij aan het sporten.