Dé stap naar beter bewegen.

onderzoek

Podotherapeut of podoloog?

Wat is het verschil tussen een podotherapeut en podoloog?

Podotherapeut

Het ministerie van VWS heeft de titel podotherapeut wettelijk erkend en beschermd. Hij of zij staat in de Wet BIG, artikel 34 en bezit gegarandeerd een HBO- bachelor degree. Deze verkrijgt de podotherapeut na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding.

Podoloog

De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS. Het gaat om een een vrij beroep. Iedereen mag deze titel daarom dragen. Vaak volgen deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus. Helaas kan een schoenwinkelmedewerker, zonder veel kennis zich ook podoloog noemen.

Bron website NvVP: bekijk hier

 

Wat doet een podotherapeut?

Wat doet een podotherapeut?

Gezonde voeten vormen een belangrijk onderdeel van je algehele welzijn. Voetproblemen kunnen een enorme impact hebben op uw kwaliteit van leven. Met die problemen kan een podotherapeut u helpen.

Patiënten met voetproblemen kunnen ook enkelklachten, knieklachten, heupklachten of pijn in de onderrug hebben. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van deze klachten, omdat deze klachten vaak veroorzaakt worden door een afwijkend functioneren van de voeten.

Podotherapeuten kunnen ook voetproblemen behandelen die het gevolg zijn van onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes en artritis.

De aanbevelingen van uw podotherapeut kunnen bestaan uit specifieke oefeningen, het gebruik van op maat gemaakte steunzolen voor uw schoenen of medicijnen om huidaandoeningen te behandelen. VoetFlex podotherapie Drachten voegt hier kennis over manuele therapie aan toe, waardoor oorzaken van klachten aangepakt kunnen worden en deze snel en structureel verdwijnen.

loopanalyse

image-divider