onderzoek

Podotherapeut of podoloog?

Podotherapeut of podoloog? Een podotherapeut is een door het ministerie van VWS wettelijk erkende en beschermde titel. Hij of zij staat genoteerd in de Wet BIG, artikel 34 en is gegarandeerd in het bezit van een HBO- bachelordegree verkregen na het volgen van een 4 jarige HBO opleiding.

De titel podoloog, (register)podoloog, podo-posturaaltherapeut of podokinesioloog is niet wettelijk erkend door het ministerie van VWS. Het gaat om een een vrij beroep, wat betekent dat iedereen deze titel mag dragen. Vaak hebben deze beroepsbeoefenaren een gedegen opleiding of cursus gevolgd. Echter, het kan ook voorkomen dat iemand die in een schoenwinkel werkt, zonder veel kennis zich podoloog noemt.

Bron website NvVP: bekijk hier

Wat doet een podotherapeut?

Wat doet een podotherapeut?

Gezonde voeten vormen een belangrijk onderdeel van je algehele welzijn. Voetproblemen kunnen een enorme impact hebben op uw kwaliteit van leven. Met die problemen kan een podotherapeut u helpen.

Patiënten met voetproblemen kunnen ook enkelklachten, knieklachten, heupklachten of pijn in de onderrug hebben. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van deze klachten, omdat deze klachten vaak veroorzaakt worden door een afwijkend functioneren van de voeten.

Podotherapeuten kunnen ook voetproblemen behandelen die het gevolg zijn van onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes en artritis.

De aanbevelingen van uw podotherapeut kunnen bestaan uit specifieke oefeningen, het gebruik van op maat gemaakte inlegzolen voor uw schoenen of medicijnen om huidaandoeningen te behandelen. VoetFlex podotherapie Drachten voegt hier kennis over manuele therapie aan toe, waardoor oorzaken van klachten aangepakt kunnen worden en deze snel en structureel verdwijnen.

loopanalyse

image-divider