Dé stap naar beter bewegen.

Hoe ziekteverzuim te voorkomen? Podotherapie zolen voor snel herstel.

Podotherapie en werk
Hoe ziekteverzuim te voorkomen? Podotherapie laat u beter bewegen in combinatie met steunzolen in de werk/veiligheidsschoen. Hierdoor verdwijnen klachten snel.
Pijn in de voeten, maar ook knieklachten, heupklachten of pijn in de onderrug, kunnen uw werk nadelig beïnvloeden. Het kan zelfs er voor zorgen dat u uw dagelijkse werk niet meer kunt uitoefenen. VoetFlex zorgt voor snel meer werkplezier door de unieke combinatie van manuele therapie met steunzolen in de werk/veiligheidsschoen. Samen met u zoekt de podotherapeut naar een op uw werksituatie afgestemde oplossing voor uw klacht(en). Zo kunt u weer snel pijnvrij aan de slag.

Pijn onder de voorvoet-Metatarsalgie
Voorvoetklachten  komen ook vaak op de werkvloer voor. De pijn zit vaak in het midden van de bal van de voet. Deze klacht wordt ook wel doorgezakte voorvoet genoemd. Bij doorgezakte voorvoet, voortaan metatarsalgie genoemd, wordt de binnenste pilaar van de voet niet meer goed naar beneden getrokken. Deze binnenste pilaar bestaat uit de grote teen en verlengde ervan, ook wel 1e straal genoemd.

Doordat deze pilaar tijdens het lopen niet goed naar beneden getrokken wordt, kantelt de voet naar binnen en gaat daarmee ook de 4e en 5e straal omhoog (de twee kleinste tenen en het verlengde ervan). Niet door de druk onder de kopjes van de 2e en 3e straal ontstaat de voorvoetpijn, maar door het opspannen van het kapsel rond de gewrichten van de 2e en 3e teen. Inzicht in dit mechanisme geeft inzicht in de juiste zooltherapie. In veel zolen wordt het 2e en 3e teengewricht omhoog geduwd door een soort druppelvorig element in de zool, net achter de bal van de voet.

VoetFlex podotherapie kijkt naar de oorzaken
Het grote teengewricht moet tijdens het lopen weer goed naar de grond kunnen komen. De spier die onder aan de 1e straal hecht, moet weer actief worden. Daardoor trekt deze spier de 1e straal weer naar beneden en wordt de hele voorvoet weer evenwichtig belast. De meest voorkomende reden waarom deze spier niet goed functioneert, is dat een of meer van de botjes in de middenvoet niet past in de rij waarin hij thuishoort. Daarmee is de middenvoet instabiel geworden. De spier die onder deze rij botjes doorloopt kan hierdoor onvoldoende het grote tegengewicht naar beneden trekken. Een andere veel voorkomende oorzaak van het niet goed naar beneden kunnen komen van de 1e straal is dat het gewricht in de 1e straal geblokkeerd is. De spier wil de 1e straal naar beneden trekken, maar het geblokkeerde gewricht zorgt ervoor dat dit niet kan.

Hoe pakt VoetFlex podotherapie het aan?
Bovengenoemde oorzaken zijn alleen op te lossen door manuele therapie voor voet en enkel. VoetFlex is gespecialiseerd in waar deze blokkades zich bevinden en hoe je deze verwijdert, zodat het grote teen gewricht weer goed kan functioneren. Hierdoor kan de voorvoet weer evenwichtig belast worden en verdwijnt de pijn onder de voorvoet, gemiddeld 4-6 weken na behandeling. Zolen zijn hierbij ondersteunend en kunnen na 3-5 maanden na het verdwijnen van de klacht geleidelijk uit gelaten worden.

Werk weer zonder pijnklachten.

Maak nu een afspraak