Dé stap naar beter bewegen.

Pijn met sporten of wandelen

Pijn met sporten of wandelen? De VoetFlex podotherapeut kijkt naar het lichaam als geheel. Gezocht wordt naar de oorzaak van de klacht. Een voet is onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade in deze bewegingsketen kan op een andere plek in het lichaam klachten geven. Zo kan een voet met overpronatie, ook wel platvoet genoemd, tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van pijn in de knie. De podotherapeut van VoetFlex bekijkt dus de hele bewegingsketen. Daarbij zoekt hij naar de oorzaak van het probleem. Door een juiste behandeling bent u snel weer pijnvrij aan het sporten.

Samen met u zoekt de podotherapeut van VoetFlex naar een geschikte oplossing voor uw pijn met sporten of wandelen, zodat u uw sport kunt blijven beoefenen of hervatten. Vaak geeft hij ondersteunend een schoenadvies. Voetflex podotherapie werkt samen met een aantal partners om u zo snel mogelijk weer fit te krijgen voor uw favoriete sport.

Fasciitis Plantaris/Hielspoor bij sporters en wandelaars
Fasciitis Plantaris, ook wel hielspoor genoemd, komt ook bij Sporters en wandelaars vaak voor. Bij VoetFlex podotherapie pakken we deze klacht anders aan dan de meeste podotherapeuten. Wij kijken of een blokkade in de enkel of voet de oorzaak van de klacht is. Vaak is dat het geval, waarna we met behulp van manuele therapie van voet en enkel de blokkades wegnemen. Hierdoor ontstaat weer een stabiele en goede afwikkeling van de voeten. Ondersteunend zijn hierbij op maat gemaakte zolen, die het lichaam helpen de goede afwikkeling over te nemen. Ook kan de podotherapeut bij hielspoor oefeningen meegeven. Deze combinatie-aanpak van hielspoor of fasciitis plantaris geeft goede resultaten De klacht verdwijnt vaak al binnen 5-6 weken.

Neem vandaag nog de stap naar pijnvrij bewegen.

Maak hier een afspraak

 

podotherapie bij sporters