Dé stap naar beter bewegen.

Last van: pijn onder voorvoet, doorgezakte voorvoet ook wel metatarsalgie genoemd, zenuwbeknelling ook wel mortons neuroom genoemd, likdoorn/clavus, marsfractuur of morbus köhler II?

Pijn onder de voorvoet of doorgezakte voorvoet/metatarsalgie?

Heeft u een zenuwbeknelling in de voorvoet/mortons neuroom(dovig, tinteling of uitstralende pijn)?

Heeft u een eksteroog/clavus of opzij van uw voorvoet of onder of opzij van uw tenen?

Last van een gebroken middenvoetsbeentje/marsfractuur of van pijn aan het kopje van uw 2e middenvoetsbeentje bij staan/kohler II?

Lees hieronder dan meer over de oorzaak, symptomen en mogelijke therapie van uw klacht.

Bij wie en hoe vaak komen deze klachten voor?

Pijn onder de voorvoet of metatarsalgie (doorgezakte voorvoet) is een verzamelnaam voor overbelastingspijn onder de kopjes van de middenvoetbeentjes 2-5. Zenuwpijn in de bal van de voet/mortons neuroom komt 5x vaker voor bij vrouwen, dan bij mannen. Het gaat om vrouwen in de leeftijdscategorie 20-50 jaar.

Een breuk van een van de middenvoetbeentjes/marsfractuur komt het meeste voor bij sporters en bij militairen..

Pijn aan het kopje van het 2e middenvoetsbeentje veroorzaakt door degeneratie van het bot/Köhler II komt voornamelijk voor bij meisjes tussen de 10-18 jaar. Binnen deze groep zijn het vooral de intensieve sporters. Soms komt deze aandoening voor bij volwassenen.

 

 

Hoe de klachtenwijzer te gebruiken?

Deze klachtenwijzer helpt snel de oorzaken, symptomen en therapie te vinden van bovengenoemde klachten . Het zoeken van de pijnklacht in de klachtenwijzer gaat via anatomische plaatjes van het menselijk lichaam. In het anatomische plaatje van de voorvoet ziet u verschillende genummerde punten waar klachten zich bevinden.  Als u vervolgens klikt op de klacht die correspondeert met het nummer in het plaatje, komt u meer te weten over oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden van uw pijnklacht(en).