Dé stap naar beter bewegen.

Heeft u last van Hielspoor (fasciitis plantaris), of een gekneusde hak?

Last van hielspoor?

Pijnlijke, ontstoken peesplaat/fasciitis plantaris?

Een gekneusde hak?

Lees hier meer over symptomen, oorzaak en mogelijke therapie.

Peesplaatontsteking of fasciitis plantaris komt veel voor. Mensen noemen de aandoening ook wel hielspoor. Hielspoor is niet hetzelfde als peesplaat ontsteking. Het is een verkalking van de pees bij de aanhechting van de pees op het hielbeen. Via een röngen foto is hielspoor aan te tonen. Beide aandoeningen hebben wel eenzelfde oorzaak.

Een gekneusde hak of calcaneodynie komt vaak voor bij ouderen.  Bij deze mensen is het dempende vetkussen onder de hak verdwenen is (atrofie fatpad). Vaak is bij een gekneusde hak ook sprake van overgewicht.

Hoe de klachtenwijzer te gebruiken?

Deze klachtenwijzer helpt snel de oorzaken, symptomen en therapie te vinden van bovengenoemde klachten. Het zoeken van de pijnklacht in de klachtenwijzer gaat via anatomische plaatjes van het menselijk lichaam. In het anatomische plaatje van de onderzijde hiel ziet u verschillende genummerde punten waar klachten zich bevinden. Als u vervolgens klikt op de klacht die correspondeert met het nummer in het plaatje, komt u meer te weten over oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden van uw pijnklacht(en).