Dé stap naar beter bewegen.

Pijn buitenzijde hiel

Heeft u pijn buitenzijde hiel? Dan heeft u waarschijnlijk last van uw peroneuspees/peroneus tendinopathie. Lees hier meer over symptomen, oorzaak en mogelijke therapie.

Klachten van de peroneuspees kunnen zich voordoen op de aanhechting van de peroneuspees aan het uitstekende bot van het buitenste middenvoetsbeen(insertie tendinopathie). In andere gevallen bevindt zich de klacht in het verloop van de peroneuspees, met name onder de buitenkant van de enkel. Problemen met de peroneuspees komen vaak voor bij mensen met slappe buitenste enkelbanden of bij mensen met een holvoet. Vaak is er sprake van een chronische laterale(buitenzijde voet) enkelinstabiliteit. Enkelinstabiliteit begint met het verzwikken van de enkel.

Hoe de klachtenwijzer te gebruiken?

Deze klachtenwijzer helpt snel de oorzaken, symptomen en therapie te vinden van buitenzijde hiel. Het zoeken van de pijnklacht in de klachtenwijzer gaat via anatomische plaatjes van het menselijk lichaam. In het anatomische plaatje van de buitenzijde van de voet/hiel ziet u een nummer staan. De plaats van dit nummer geeft aan waar de klacht zich meestal bevindt. Als u vervolgens klikt op de klacht die correspondeert met het nummer in het plaatje, komt u meer te weten over oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden van uw pijnklacht(en).