Dé stap naar beter bewegen.

Pijnlijke platvoet/pes planus, holvoet/pes cavus of pijn binnenzijde voet/Köhler I?

Pijnlijke platvoet/pes planus, holvoet/pes cavus of pijn binnenzijde voet/Köhler I? Kom hier meer te weten over de oorzaak, symptomen en mogelijke therapie van uw klacht.

Een platvoet(pes planus), ook wel doorgezakte voet genoemd, kan aangeboren zijn of verkregen. Het laatste door bijvoorbeeld een trauma. Een platvoet of doorgezakte voet kan rigide of flexibel zijn. Als de platvoet pijnlijk is, is er meestal sprake van irritatie van de plantaire peesplaat. Dit wordt ook wel in de volksmond hielspoor genoemd.(zie hiervoor hielspoor)

De holvoet(pes cavus) is een aangeboren neuro-musculaire afwijking. Een holvoet heeft een naar buiten gekanteld hielbeen en een abnormaal hoge wreef. De holvoet is slecht in staat schokken op te vangen. Onder het kopje holvoet vindt u de beschrijving van gerelateerde blessures.

Een pijnlijke binnenkant van de voet ten hoogte van het scheepsbeen botje (Köhler I) komt voornamelijk voor bij jongens tussen 3-7 jaar. Bij deze ziekte is sprake van verstoorde botgroei. Kinderen herstellen vaak volledig van deze aandoening.

Deze klachtenwijzer helpt snel de oorzaken, symptomen en therapie te vinden van uw platvoet of doorgezakte voet, holvoet of van Köhler I. Het zoeken van de pijnklacht in de klachtenwijzer gaat via anatomische plaatjes van het menselijk lichaam. In het anatomische plaatje van de binnenzijde van de voet ziet u verschillende genummerde punten waar klachten zich bevinden.  Als u vervolgens klikt op de klacht die correspondeert met het nummer in het plaatje, komt u meer te weten over oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden van uw pijnklacht(en).